top of page

Trouwgeloften. De meeste bruidsparen hebben er wel een mening over.

“Oh dat ouderwetse gedoe” “Dat is toch zoooo Amerikaans en zo overdreven” “Dat is toch alleen voor in de kerk?” “Nee, nee, nee, dat durf ik echt niet hoor” “Wat is dat ook alweer?” En jullie? Hebben jullie er al aan gedacht om trouwgeloften naar elkaar uit te spreken? Of eigenlijk een momentje samen op jullie trouwdag te pakken om naar elkaar uit te spreken hoeveel jullie van elkaar houden. Want dát is wat trouwgeloften zijn.

Vroeger was het heel officieel met dat je elkaar moest beloven om er voor elkaar te zijn, voor elkaar te zorgen, trouw te blijven enzovoort. Ik vind dat nogal een open deur. Natuurlijk doe je dat! Je trouwt toch niet voor niets. Moet je dat dan ook echt nog beloven?


Wat mij betreft niet. Maar het is wel een magisch mooi moment als je wél naar elkaar uitspreekt waarom je zo bizar veel van elkaar houdt dat je minstens 80 samen wilt worden. Dat onzichtbare gevoel dat er altijd is en je altijd een glimlach op je gezicht bezorgt. Het gevoel dat je je veilig voelt bij iemand en dat je niet liever wilt dat tegen elkaar aan wilt kruipen omdat dat zo fijn voelt.


Een gevoel wat zo moeilijk onder woorden te brengen is omdat het zo ongrijpbaar is. Je voelt het altijd maar wát je dan precies voelt. Ja vind daar de woorden maar eens voor.


Toch wil ik je inspireren om het wel te doen. Want het is een heel groot cadeau aan jouw geliefde om te geven en om te krijgen. Je gevoel concreet uitspreken maakt het echter, tastbaarder en immens waardevol om te weten waarom iemand nou zo gek op jou is. Het geeft je relatie een enorme boost, net als je zelfvertrouwen. Want weten waarom je van zoveel waarde voor iemand bent is heel bijzonder.

Ik snap heel goed dat je zoiets intiems niet uit wilt spreken met allemaal mensen erbij. Dat is doodeng. Je bent kwetsbaar, je deelt je diepste gevoelens en hebt geen zin om keihard in huilen uit te barsten.


Doe het dan ook niet met iedereen erbij! Want waarom zou je niet echt een momentje samen pakken. Gewoon even met z’n tweetjes deze lieve woorden naar elkaar uitspreken. Misschien met fotograaf erbij zodat je wel hele mooie foto’s ervan hebt. Maar zonder alle ‘pottenkijkers’. En als je het dan ook nog vóór de trouwceremonie doet dan ga je zeker weten knetterverliefd JA tegen elkaar zeggen.


Stralend omdat jullie het aandurfden om je gevoel met elkaar te delen. Dan vonkt de liefde en geven jullie licht van geluk. Een magisch moment wat óók nog eens zorgt voor hele mooie foto’s.


Wil jij je ook zo voelen op je trouwdag maar worstel je met hoe je je gevoel onder woorden moet brengen? Ik help je er met liefde bij! Liefs Katja, de enige trouwgeloftencoach van Nederland0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page