top of page

Vieve is de eerste Newborn van dit jaar die ik mag fotograferen. Marloes en Menno heb ik tijdens de zwangerschaps sessie al mogen leren kennen. Wat is het fijn om dan ook de Newborn sessie te mogen doen.


Vieve deed het tijdens de sessie erg goed. We hebben eerst foto's gemaakt in het bedje en daarna op de commode. Echt slapen wilde ze niet want ze vond het allemaal erg interessant wat er gebeurde en ze wilde graag alles meemaken en wakker blijven.

Hierdoor kon ik mooie detail foto's maken. Dit vind ik altijd erg leuk om te doen bij een Newborn sessie.

Ook op de commode kan je erg leuke foto's maken. Ook een gaap kan je hier mooi meenemen. Wakkere baby's zijn erg leuk om vast te leggen omdat ze dan actief zijn en goed om zich heen proberen te kijken.

Wil jij nu ook een Newborn reportage boeken? Neem dan contact met mij op.

 

“Oh dat ouderwetse gedoe” “Dat is toch zoooo Amerikaans en zo overdreven” “Dat is toch alleen voor in de kerk?” “Nee, nee, nee, dat durf ik echt niet hoor” “Wat is dat ook alweer?” En jullie? Hebben jullie er al aan gedacht om trouwgeloften naar elkaar uit te spreken? Of eigenlijk een momentje samen op jullie trouwdag te pakken om naar elkaar uit te spreken hoeveel jullie van elkaar houden. Want dát is wat trouwgeloften zijn.

Vroeger was het heel officieel met dat je elkaar moest beloven om er voor elkaar te zijn, voor elkaar te zorgen, trouw te blijven enzovoort. Ik vind dat nogal een open deur. Natuurlijk doe je dat! Je trouwt toch niet voor niets. Moet je dat dan ook echt nog beloven?


Wat mij betreft niet. Maar het is wel een magisch mooi moment als je wél naar elkaar uitspreekt waarom je zo bizar veel van elkaar houdt dat je minstens 80 samen wilt worden. Dat onzichtbare gevoel dat er altijd is en je altijd een glimlach op je gezicht bezorgt. Het gevoel dat je je veilig voelt bij iemand en dat je niet liever wilt dat tegen elkaar aan wilt kruipen omdat dat zo fijn voelt.


Een gevoel wat zo moeilijk onder woorden te brengen is omdat het zo ongrijpbaar is. Je voelt het altijd maar wát je dan precies voelt. Ja vind daar de woorden maar eens voor.


Toch wil ik je inspireren om het wel te doen. Want het is een heel groot cadeau aan jouw geliefde om te geven en om te krijgen. Je gevoel concreet uitspreken maakt het echter, tastbaarder en immens waardevol om te weten waarom iemand nou zo gek op jou is. Het geeft je relatie een enorme boost, net als je zelfvertrouwen. Want weten waarom je van zoveel waarde voor iemand bent is heel bijzonder.

Ik snap heel goed dat je zoiets intiems niet uit wilt spreken met allemaal mensen erbij. Dat is doodeng. Je bent kwetsbaar, je deelt je diepste gevoelens en hebt geen zin om keihard in huilen uit te barsten.


Doe het dan ook niet met iedereen erbij! Want waarom zou je niet echt een momentje samen pakken. Gewoon even met z’n tweetjes deze lieve woorden naar elkaar uitspreken. Misschien met fotograaf erbij zodat je wel hele mooie foto’s ervan hebt. Maar zonder alle ‘pottenkijkers’. En als je het dan ook nog vóór de trouwceremonie doet dan ga je zeker weten knetterverliefd JA tegen elkaar zeggen.


Stralend omdat jullie het aandurfden om je gevoel met elkaar te delen. Dan vonkt de liefde en geven jullie licht van geluk. Een magisch moment wat óók nog eens zorgt voor hele mooie foto’s.


Wil jij je ook zo voelen op je trouwdag maar worstel je met hoe je je gevoel onder woorden moet brengen? Ik help je er met liefde bij! Liefs Katja, de enige trouwgeloftencoach van NederlandDennis en Kimberly leerde ik kennen tijdens mijn stage bij Jessica photography. Ik mocht een dagje meekijken en mee fotograferen als second shooter. Toen Kimberly mij vertelde dat ze zwanger was van Liam en dat ze graag de newbornreportage bij mij wilde laten doen, vond ik dat echt een grote eer.

Het was gelijk een vertrouwde sfeer omdat wij elkaar natuurlijk al een hele dag hadden gezien, hierdoor verliep de reportage al een stuk fijner.


Met een volle buik met melk begonnen we aan de reportage. Meestal als kindjes gedronken hebben vlak voor de reportage dan zijn ze veel rustiger. Liam was zelfs zo rustig en ontspannen dat hij de hele fotoreportage heeft geslapen. Hij was heerlijk in dromenland.

Het vastleggen van de details zoals de wimpers, de haartjes en de voetjes vind ik zo leuk om te doen. Ik neem voor een newborn reportage altijd ruim de tijd, we doen alles in het tempo dat voor jullie kindje fijn werkt.


Liam deed het zo ontzettend goed tijdens de reportage, hij heeft niet 1 keer gehuild. Kimberly zei dat hij een hele bijzondere kleur ogen had, dat wilde ik natuurlijk met erg veel liefde vastleggen, maar hij was helaas niet wakker te krijgen. Alles wat hij normaal niet fijn vond, dat vond hij nu prima.

Omdat ik op locatie een lifestyle reportage vastleg maak ik ook details van de kinderkamer. Maar we kunnen ook familiefoto's maken in de kleine kinderkamer. Dit is altijd leuk om later terug te kijken, omdat je misschien over een aantal jaar de kamer een aantal keer aanpast.

 

bottom of page